Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ» ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ



Στο ποινολόγιο, παρουσία των έκπληκτων γονέων τους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου κ. Αντρέα Σπαθάρη, στήθηκαν πρόσφατα 25 και πλέον παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου από την άξια Διευθύντριά του κα Αθηνά Κουλοπούλου, εξαιτίας της καθυστέρησης στην προσέλευσή τους το πρωί. Εδόθηκαν οδηγίες και μετά αφέθηκαν οι καθυστερημένοι μαθητές να εισέλθουν στις τάξεις τους. Μία ασφαλώς ιδιαίτερη εκπαιδευτική μέθοδος, επιβολής της ποινής της επίπληξης, που παραπέμπει σε στρατιωτικές μεθόδους, πιστοποιώντας την απόδοση δικαίως στο προάστιό μας του  προσωνυμίου ως «προάστιο των Στρατηγών».


Η θέση της κας Κουλοπούλου σε επικοινωνία με το Papagosday  ήταν σαφής, υποστηρίζοντας τη μέθοδο που ακολούθησε, δηλώνοντας πως «η καθημερινή καθυστέρηση στην πρωινή προσέλευση είναι επιζήμια για τη ομαλή λειτουργία του σχολείου και οι μαθητές σήμερα με τον τρόπο αυτό ενημερώθηκαν για τις συνέπειες της καθυστέρησης αυτής». 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου κ. Ανδρέας Σπαθάρης, όταν ερωτήθη για την άποψη του Συλλόγου Γονέων επί του θέματος απάντησε πως θα το έθετε υπόψη στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο με άγνωστη μέχρι σήμερα κατάληξη. 

Η αντίδραση των γονέων τη στιγμή του γεγονότος ήταν ποικίλη από την θετική αποδοχή και επικρότηση καθόσον υπήρχε πράγματι αργοπορία μέχρι την οργή καθόσον το σχολείο δεν είναι σίγουρα στρατόπεδο και για την όποια καθυστέρηση προσέλευσης των μαθητών την ευθύνη φέρουν πρωτίστως οι γονείς, στους οποίους θα έπρεπε να γίνει η όποια επίπληξη και όχι αντ' αυτών να υποστούν τα παιδιά την πρωινή "κατσάδα" από τη διευθύντρια του σχολείου.


Κανείς δεν αμφιβάλλει κατά τη γνώμη μας ότι η συνέπεια στην ώρα προσέλευσης και η άψογη λειτουργία του δημοτικού σχολείου, όπου ο ανθός του προαστίου μας γαλουχείται σε βασικές κοινωνικές αξίες με την αποδεδειγμένη αγάπη των δασκάλων τους, είναι σημαντική. Σε μία εποχή μάλιστα όπου σε σχολείο της περιοχής μας, της Βορειανατολικής Αττικής, υπάλληλος τέρας ασέλγησε στις ψυχές αθώων παιδιών, υπό την άγνοια  προφανώς του Διευθυντή. 


Οι δάσκαλοι πια και ιδιαίτερα των σχολείων της περιοχής μας, με τους τόσους σύγχρονους κινδύνους που παραμονεύουν απέξω και δυστυχώς ακόμα και μέσα στα σχολεία, επιτελούν ένα τεράστιο έργο λαμβάνοντας υπόψη και την τραγική κατάσταση της κοινωνίας μας, τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στο αξιακό επίπεδο. Αυτό το έργο είναι που κάνει πόλο έλξης τα Δημοτικά σχολεία του προαστίου μας ακόμα και για υπέροχα παιδιά που κατοικούν εκτός προαστίου και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε όλοι.


Όμως μεγάλη προσοχή πια πρέπει να δίδεται στο ποιοι συμμετέχουν στη λειτουργία των σχολείων και ως βοηθητικό προσωπικό, που ευτυχώς το 1ο Δημοτικό Σχολείο διαθέτει εξαίρετους, και όσους ασκούν νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες με την έγκριση των Διευθυντών εντός των Σχολείων αλλά φυσικά και εκτός αυτού, στο πλαίσιο των εξωσχολικών δραστηριοτήτων με τα προβλεπόμενα λεωφορεία μεταφοράς


Την προσοχή μας λοιπόν για τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου χωρίς βέβαια να ξεχνάμε την ευαισθησία τους λόγω της ηλικίας τους καθώς και τη σημαντική σχέση μεταξύ γονιών παιδιών και σχολείου που δεν πρέπει κατά τη γνώμη μας να παραγνωρίζεται, να υποτιμάται και να υπόκειται σε δοκιμασίες, με αντίθετα αποτελέσματα από τα καλοπροαίρετα προσδοκώμενα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.